KUOLLEISTA HERÄNNEEN BUDHALAISMUNKIN KERTOMUS (KLIKKAA KUVAA)<br> <p align=

Burmalainen Athet Pyan Shinthaw Paulu syntyi vuonna –58 kaupungissa Boagle vaatimattomaan perheeseen eteläisessä Myanmarissa. Hänen vanhempansa antoivat hänelle nimen Thitpin. 13-vuotiaana hän lopetti koulun ja meni töihin kalastusalukselle. 16-vuotiaana hän toimi aluksella päällikkönä. Kun Thitpin oli 17-vuotias, hän oli miesten kanssa kalastamassa. Silloin suuri krokotiili kiinnostui heidän veneestään kalansaaliin tähden. Se seurasi venettä ja yrittäen hyökätä sen kimppuun. Kalastajat olivat kauhuissaan ja soutivat veneensä jokirantaan niin nopeasti kuin kykenivät. Krokotiili seurasi ja löi häntäosallaan venettä. Vaikka kukaan ei kuollut, tapahtuma vaikutti Thitpinin elämään niin, että hän lopetti kalastuksen.

Thitpinin ollessa 18-vuotias hänen vanhempansa lähettivät poikansa buddhalaiseen luostariin munkkioppilaaksi. Suurin osa myanmarilaisista vanhemmista kokee suureksi kunniaksi saada poikansa edes muutamaksi vuodeksi luostariin palvelemaan.

Luostarissa hänelle annettiin nimi U Nata Pannita Ashinthuriya.

Kunnianhimoinen Buddhan opetuslapsi

U Nata eteni munkin urallaan nopeasti. Luostarin nimi oli Mandalay Kyasikan Kyaing. U Nata palveli vanhempaa munkkia, jonka nimi oli U Zadila Kyar Ni Kan Sayadaw. Tämä oli kuuluisin munkki koko Myanmarissa. Koko maa tunsi hänet suurena opettajana. Vuonna 1983 tämä kuuluisa U Zadila menehtyi vakavassa liikenneonnettomuudessa. Hänen kuolemansa järkytti kaikkia. Siihen aikaan U Nata oli ollut munkkina kuusi vuotta.

U Nata yritti parhaansa tullakseen niin hyväksi ja antautuneeksi munkiksi kuin mahdollista. Hän jopa muutti asumaan hautausmaalle voidakseen mietiskellä jatkuvasti. Jotkut munkit, jotka todella haluavat tulla tuntemaan Buddhan totuudet, elävät tällä tavalla itsekieltäymyksessä ja köyhyydessä. U Natakin pyrki kieltämään kaikki itsekkäät ajatuksensa ja halunsa paetakseen sairauksia ja kärsimystä, ja näin vapautuakseen tämän maailman kiertokulusta. Hän pyrki saavuttamaan sisäisen rauhan ja itsetiedostamisen niin, ettei hän huiskaissut edes hyttystä pois, jos se sattui istahtamaan hänen käsivarrelleen, vaan antoi sen mieluummin pistää itseään.

Vuosia U Nata kamppaili ollakseen paras mahdollinen munkki. Hän tahtoi myös olla tuottamatta harmia millekään elävälle olennolle. Hänen elämänsä munkkina etenikin hyvin, aina siihen saakka kunnes hän sairastui vakavasti. Hänet vietiin sairaalaan, jossa lääkärit totesivat hänen sairastavan samaan aikaan sekä keltakuume että malariaa. U Natan tila huononi huononemistaan. Hänelle ei annettu mitään toivoa paranemisesta.

U Nata vietiin luostariin viettämään viimeisiä päiviään. Siellä hän vaipui tajuttomuuteen. Myöhemmin hän kuuli olleensa kuolleena kolme päivää. Noina päivinä hänen ruumiinsa valmistettiin krematoriota varten buddhalaiseen tapaan.

Näky, joka muutti elämän

Samaan aikaan U Natan mieli ja henki olivat täysin valveilla. Hän kertoi olleensa kuin kovassa tuulessa, kaikki oli paljasta ja autiota. Hän ei nähnyt muita ihmisiä, vaan käveli yksin. Jonkin aikaa kuljettuaan hän ylitti joen. Joen toisella puolella hän näki tulijärven. U Nata oli häkeltynyt ja järkyttynyt. Hän ei ensin tajunnut, mikä paikka se oli, sillä buddhalaisuudessa ei ole käsitettä sellaiselle. Hänelle kerrottiin, että paikka on nimeltään helvetti. Siellä hän näki U Zadilan, suuren opettajansa, tulijärvessä. U Natan ihmetellessä asiaa hänelle kerrottiin, että U Zadila oli hyvä opettaja, mutta hän ei uskonut Jeesukseen Kristukseen.

U Nata näki siellä myös Gautaman (Buddhan) sekä kuuluisan myanmarilaisen vallankumouksellisen johtajan Aung Sanin ja monia muita. Hänelle kerrottiin, että he olivat siellä, koska he eivät olleet uskoneet Jeesukseen Kristukseen syntiensä sovittajana. Pelkkä ihmisen hyvyys ei riitä.

Sitten U Nataa kehotettiin lähtemään takaisin tietä, jota hän oli tullutkin.

Valinnan tie

U Nata käveli pitkän matkan, kunnes hän tuli risteykseen, josta haarautui lavea ja kaita tie. U Nataa kiinnosti ensin lavea tie, kunnes hän näki, miten tietä kulkevien lopulta kävi. Järkyttyneenä hän lähti kulkemaan kaitaa tietä. Jonkin matkaa kuljettuaan hän huomasi tien muuttuneen puhtaaksi kullaksi. Kulta oli niin puhdasta, että U Nata kykeni helposti näkemään kuvansa siitä. U Nata kuuli nyt myös kaunista laulua. Se oli niin kaunista ja puhdasta, ettei hän ollut koskaan kuullut mitään sellaista. U Natalle kerrottiin, ettei hän voi mennä taivaaseen nyt, mutta jos hän seuraisi Jeesusta Kristusta, hän voisi maallisen elämänsä päätyttyä päästä sinne.

U Nata kertoi nähneensä näyssä myös ihmisen luomisen: Jumala puhalsi ihmiseen henkensä ja ihminen alkoi elää. Jumala antoi hänelle nimen "Aatami". Koska buddhalaiset eivät usko luomiseen, oli tällä kokemuksella suuri vaikutus U Nataan, buddhalaiseen munkkiin.

Takaisin uudella nimellä varustettuna

U Nata lähetettiin takaisin maan päälle. Häntä kehotettiin kertomaan ihmisille, jotka palvovat Buddhaa ja epäjumalia, että se tie vie kadotukseen. Jos ihmiset eivät usko Jeesukseen Kristukseen, he menevät kuoltuansa helvettiin. Hänen tuli todistaa siitä, mitä hän oli nähnyt. Hänelle annettiin myöskin uusi nimi Athet Pyan Shinthaw Paulu ( Paul, joka palasi elämään). Hän ei olisi halunnut palata maan päälle, mutta hänen oli pakko. "Nimesi ei ole Elämän Kirjassa, sinun täytyy palata ja todistaa Jeesuksesta buddhalaisille", hänelle sanottiin. Hän näki myös tikapuut, jotka ylettyivät taivaasta maan päälle. Enkelit kulkivat niitä ylös ja alas kuljettaen viestejä.

Aave!

Athet Pyan Shinthaw Paulu havahtui kuullessaan vaikeroimista ja itkua ympärillään. Hän tajusi makaavansa laatikossa. Hän liikutti itseään. Silloin hänen vanhempansa alkoivat huutaa: "Hän on elossa!". Toiset huusivat: "Aave!". Hän tajusi makaavansa haisevassa nesteessä, joka oli erittynyt hänen omasta ruumiistaan. Tämä ruumiinneste oli myöhemmin todisteena siitä, että Athet Pyan Shinthaw Paulu oli todella ollut kuollut.

Hän oli herännyt kuolleista tilanteessa, jossa häntä oltiin puhdistusmenojen päätteeksi asettamassa poltettavaksi. Läheiset olivat kokoontuneet viimeisen kerran arkun luokse. Arkku oli tarkoitus hetkeä myöhemmin sulkea, naulata kiinni ja heittää liekkeihin.

Kristuksen todistajaksi

Athet Pyan Shinthaw Paulu alkoi välittömästi kertoa kokemastaan. Ihmiset olivat järkyttyneitä. Hän kertoi helvetin tulijärvestä ja siitä, että vain kristityillä on totuus. Heidän omat esi-isänsä olivat johtaneet heitä harhaan tuhansia vuosia! Ihmiset olivat erityisen järkyttyneitä siksi, että he tiesivät Athet Pyan Shinthaw Paulun olleen antautunut Buddhan oppien kannattaja.

Tämän jälkeen Paul on toiminut uskollisena Jeesuksen Kristuksen todistajana. Burmalaiset pastorit ovat kertoneet, että hän on johtanut satoja muita munkkeja uskomaan Jeesukseen Kristukseen. Hänen sanomansa on hyvin ehdoton, ja siksi se on suututtanut monia jotka eivät voi hyväksyä sitä, että Jeesus on ainoa tie taivaaseen. Huolimatta vastustuksesta Athet Pyan Shinthaw Paulu on julistanut rohkeasti evankeliumia ja Jeesuksen ylösnousemusta. Ennen sairauttaan ja kuolemankokemustaan hänellä ei ollut mitään kosketusta kristinuskoon.

Athet Pyan Shinthaw Paulu on levittänyt todistustaan myös videoiden ja puhekasettien kautta. Buddhalaiset johtajat ja poliisi ovat kieltäneet kasettien hallussapidon. Paulin rohkea todistus on vienyt hänet myös vankilaan, jossa hänet on yritetty vaientaa. Paulin tämänhetkinen tilanne ja olinpaikka on epäselvä – hurjimpien huhujen mukaan hänet olisi tapettu, mutta toiset ovat kiistäneet tiedon vakuuttaen hänen olevan vapaudessa.