Jumalisuus keinona voiton saamiseen

Julkaistu 1 08 2019 - 18:17 by Keijo

On Jumalan tahto: että kaikessa menestyt
Menestyminen on siunaus, mutta miten sen ihminen sitten käyttää, on valinta.

Erityisesti kun Apostoli varoittaa Timoteusta, niin se koskee sitä ettei Timoteus käyttäisi hyväksi uhrirahoja omaksi menestymisekseen, niinkuin tänä päivänä jotkut saarnamiehet niin tekevät.

Jumala siunasi Apostoli Paavalin telttabisneksen, niin että hän maksoi omat ja matkatoveriensa kulut.

En minä ole halunnut kenenkään hopeata tai kultaa tai vaatteita;
te tiedätte itse, että nämä minun käteni ovat työllänsä hankkineet, mitä minä ja seuralaiseni olemme tarvinneet. Apt.20:33-34

Herra on säätänyt että evankeliumin julistajan pitää saada evankeliumista elatuksensa mutta ei ylellisyyttä, ja siitä Paavali erikoisesti Timoteusta varoittaa kirjeessään:

3 Jos joku muuta oppia opettaa eikä pitäydy meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen terveisiin sanoihin eikä siihen oppiin, joka on jumalisuuden mukainen,
4 niin hän on paisunut eikä ymmärrä mitään, vaan on riitakysymyksien ja sanakiistojen kipeä, joista syntyy kateutta, riitaa, herjauksia, pahoja epäluuloja,
5 alituisia kinastuksia niiden ihmisten kesken, jotka ovat turmeltuneet mieleltään ja totuuden menettäneet ja jotka pitävät jumalisuutta keinona voiton saamiseen.
6 Ja suuri voitto onkin jumalisuus yhdessä tyytyväisyyden kanssa.
7 Sillä me emme ole maailmaan mitään tuoneet, emme myös voi täältä mitään viedä;
8 mutta kun meillä on elatus ja vaatteet, niin tyytykäämme niihin.
9 Mutta ne, jotka rikastua tahtovat, lankeavat kiusaukseen ja paulaan ja moniin mielettömiin ja vahingollisiin himoihin, jotka upottavat ihmiset turmioon ja kadotukseen.
10 Sillä rahan himo on kaiken pahan juuri; sitä haluten monet ovat eksyneet pois uskosta ja lävistäneet itsensä monella tuskalla.
11 Mutta sinä, Jumalan ihminen, pakene semmoista, ja tavoita vanhurskautta, jumalisuutta, uskoa, rakkautta, kärsivällisyyttä, hiljaisuutta.
12 Kilvoittele hyvä uskon kilvoitus, tartu kiinni iankaikkiseen elämään, johon olet kutsuttu ja johon hyvällä tunnustuksella olet tunnustautunut monen todistajan edessä.

Menestys joka auttaa evankeliumia eteenpäin ja siunaa köyhiä, on hyvä asia, mutta jos haluaa rikastua seurakuntalaisten rahoilla niin on heikoilla jäillä vaarassa eksyä.

“Älä sido puivan härän suuta”, ja: “Työmies on palkkansa ansainnut”. 1 Tim.4:18
Kyllä härkäkin on ruokansa ansainnut, mutta timantein koristetut “valjaat”, voi jättää.

Tähän voisi vielä lisätä sen, että jos joku rakkaudesta antaa toiselle jotain kallisarvoista, niin se on ihan hyvä, niinkuin: “Maria otti naulan oikeata, kallisarvoista nardusvoidetta ja voiteli Jeesuksen jalat ja pyyhki ne hiuksillaan; ja huone tuli täyteen voiteen tuoksua.”

Kommentoi

Päivän Sana

Hän paransi monta, jonka tähden kaikki, joilla oli vaivoja, tunkeutuivat Hänen päälleen koskettaaksensa Häntä.

Kategoriat

Ulkoiset linkit

RSS Feeds

Etsi tästä sivustosta